TAG dari hafeeny

31 12 2008

huyuu…

mesej ini ditujukan kepada ifah yg mao tgk screen besaw. Adess, esei curik2 snap gambo niha..hehhee..esei malu lah tetibo yo jadik minah cHun duk tangkap2 gamba macam pelancong kek belakang . uish..lepas nih jgn lah ado sapo2 lak request bendo2 / tag men-at-taG yg ado kek opis esei yo..kek laen xPO laie..haih..apo sei mengaruT ni ha…korang layan ajo lah gamba2 curik kat bawah ni yo…sei nak masuk bilik..nak telekup muka sei ni..sei maLu walaupon xdo muko sei dlm tuh…hahhaahaa..adioS 😛

tempat sei

tempat saya kat blakangg skali (",)

hoho..ala2 bskl + cinema kah?

hoho..ala2 bskl + cinema kah?





Salam Maal Hijrah 1430H/2008M

27 12 2008

Salam Maal Hijrah untuk semua umat Islam.

Wahai adik2..Jom nasyiid;

” 1 Muharam detik permulaan..
perkiraan tahun Islam Hijrah..
perpindahan nabi dan umat Islam..
dari kota Mekah ke kota Madinah..
Atas keyakinan dan Iman yg teguuh
kaum Muhajirin dan Ansar bersatu..rela berkorban
harta dan nyawa..
demi menegak-kan islam terchinta..
Hijrah itu pengorbanan..
Hijrah itu perjuangaan..
Hijrah membentuk perpaduan…  ”    (“,) tepuk3..

Okes adik-adik sekaliaaan (issh..bestnyew kalo ade adik..leh bg arah-arah an..ahaks..aku berlakon jer la kt blog nih…), meh kita sama2 tunggu waktu Asar tanggal 29 @ 30 Dzulhijjah untuk baca doa akhir tahun. Dengan izin Allah, orang yg berdoa akhir tahun akan dapat perlindungan Allah S.W.T dari fitnah dan tipu daya syaitan.

Maksud doa akhir tahun:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW,
ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan
ke atas mereka. Wahai Tuhan, apa yang telah aku lakukan dalam
tahun ini daripada perkara-perkara yang Engkau tegah daripada
aku melakukannya dan aku belum bertaubat daripadanya.
Sedangkan Engkau tidak redha dan tidak melupakannya.
Dan aku telah melakukannya di dalam keadaan di mana Engkau
berupaya untuk menghukumku, tetapi Engkau mengilhamkanku dengan
taubat selepas keberanianku melakukan dosa-dosa itu semuanya.
Sesungguhnya aku memohon keampunanMu, maka ampunilah aku.
Dan tidaklah aku melakukan yang demikian daripada apa yang Engkau
redhainya dan Engkau menjanjikanku dengan pahala atas yang sedemikian itu.
Maka aku memohon kepadaMu. Wahai Tuhan! Wahai yang Maha Pemurah!
Wahai Yang Maha Agung dan wahai Yang Maha Mulia agar Engkau menerima
taubat itu dariku dan janganlah Engkau menghampakan harapanku kepadaMu
Wahai Yang Maha Pemurah. Dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad,
ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan mengurniakan
kesejahteraan ke atas mereka.

Pastu, bakda solat Maghrib pada awal 1 Muharram,  sama2lah jugak kita membaca doa awal tahun. Barangsiapa yang membaca doa awal tahun ini, insya Allah dirinya akan terpelihara daripada gangguan dan godaan syaitan di sepanjang tahun tersebut. Amiin.

Maksudnya:
Allah SWT berselawat ke atas penghulu kami Muhammad SAW,
ahli keluarga dan sahabat-sahabat baginda dan kesejahteraan ke atas mereka.
Wahai Tuhan, Engkaulah yang kekal abadi, yang qadim. yang awal dan ke atas
kelebihanMu yang besar dan kemurahanMu yang melimpah dan ini adalah tahun
baru yang telah muncul di hadapan kami. Kami memohon pemeliharaan dariMu
di sepanjang tahun ini dari syaitan dan pembantu-pembantunya dan tentera-
tenteranya dan juga pertolongan terhadap diri yang diperintahkan melakukan
kejahatan dan usaha yang mendekatkanku kepadaMu Wahai Tuhan Yang Maha
Agung dan Maha Mulia. Wahai Tuhan Yang Maha pengasih dari mereka yang
mengasihi dan Allah berselawat ke atas penghulu kami Muhammad. Nabi yang
ummi dan ke atas ahli keluarga dan sahabat-sahabatnya dan kesejahteraan ke
atas mereka.
sources:http://www.darulnuman.com/
maal1

Selamat berdoa. Harap tahun baru ni aku dapat jadi seorang yg berguna, anak yg baik dan pekerja yang ikhlaS. (“,) taTa..adik2 😛

 “Ya, Allah ya Tuhanku..Ampunilah dosa2 hamba-Mu ini,ampunilah dosa kedua ibu-bapaku serta seluruh umat Islam sama ada yg masih hidup ataupun yg telah meninggal dunia. Aku mohon keberkatan dan keredhaan daripada Mu,tempatkanlah arwah ibuku ditempat org2 yg beriman dan masukanlah arwah ke dalam syurga,jauhilah dari azab kubur dan api neraka..Aku mohon padaMu agar aku dan ahli2 keluargaku diberi kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki,kuatkanlah semangat ahli keluargaku dlm menghadapi segala cabaran dan dugaan, semoga kami semua (ahli keluarga ) termasuk kwn2 ku hidup bahagia di dunia dan akhirat,hanya engkau sahajalah yg dapat membalas segala jasa2 baik kedua ibubapaku dan juga org2 yg telah berjasa denganku. Amiin ya rabbal-‘Alamiin.” -imapeAce





Semua Penerbangan Tergendala dari 23 hingga 26 Disember 2008

23 12 2008
KUALA LUMPUR – Amaran bahaya bagi penumpang-penumpang yang bakal menggunakan perkhidmatan udara mulai 23 Disember ini hingga 26 Disember.

Mengulas lanjut mengenai perkara ini semalam Dato’ Ong Tai Kim selaku Menteri Pengangkutan hanya menasihat semua syarikat penerbangan menghentikan operasi dalam waktu ini bg mengelak berlakunya kejadian tidak di ingini.

Ini terpulang lah kepada syarikat-syarikat penerbangan untuk mempertimbangkan amaran ini sama ada ingin menghentikan operasi seketika atau meneruskannya.tapi pihak kami telah memberikan amaran dan dinasihati supaya menghentikan operasi seketika.

Beliau mengulas ini adalah disebabkan untuk mengelakan berlakunya kemalangan udara diantara kapal terbang dan santa claus yang sibuk menghantar hadiah pada krismas kali ini..

hohohoooo...merry kriSmas!

hohohoooo...merry kriSmas!





Percaturan

22 12 2008

huh? 2hari lepak kat umah memang aku ade percaturan dengan dia!!
start dgn hari sabtu aku dah ready nak  “menang”. Hahah, memang aku gelak guling2 kat karpet ijau
sbb petang tuh aku juara! w/pon puteri salju aku kna ngap dulu, tp skill lenggokkan tangan aku yg
memimpin putera katak tatap memberi kemenangan utk aku…hehheeheeh…hechech…

check

cek mek moLek

bile malam tiba, percaturan kali ke-2  berlaku lagik..!!.isk..isk..aku tewas! arrgghh, aku dah
kata daah, bila malam kala bulan mengambang, sumeer teknik aku dah sumbang!!ces..ces..ces..
dgn 3 langkah dia
kunci aku!!..hahah..nih dah kali ke-2 lam idup aku di bius camnih…ceet,
aku saje je nk kasi dia menang..hakhak..:P

saper kna camnih, saWan lee..hihi

saper kna camnih, saWan lee..hihi

 

hari Ahad dah tukar game laen, main dam APET pulak..lagi rileks, cepat sket abes maen dan ‘pekalah’ xde r
sawan..ngehngeh

P

xde motif,saje tempek cni.. 😛

best oo maiin.. dah lama r x asah otak pas kuar uni, sekali-sekala layan teruja jugak..hohohoh..mewwi krismaS!

 

Any One else nak buat percaturan dgn aku…?? 🙂 come here..come here..kui..kuikui





Adees

18 12 2008

OPis-Cyberjaya>sh clock
17:27:25.001 MYT Thu Dec 18 2008

OPis-Cyberjaya>sh message

ades..dikeheningan air-cond opis yg suku2 sejuk, perutku merembeskan enzim yg melemahkan daya perutku untuk menahan kepedihan..sungguh kuang makanan d dalam perutku ini….sugguh sadis..oh tuhan,aku LAPO…huhuuhhu
 
OPis-Cyberjaya>aarrgh..nak balikk..nak terjah medan selera p9..nk beli tomyam!
 OPis-Cyberjaya>time out!!
 
 




Cuti Raya Aidiladha’08

11 12 2008

Salam Aidiladha!!

HoreY, tahun ni dpt gak sambut Raya Haji di kampung tercHinTA,sesudah 3 kali terpaksa beraya di Putrajaya..hohohoh [penyebab:time tu kakak aku nyer cuti kna beku al-maklum  beliau kije bahg. MOF]

“Cuti sem” dah xpakai…Skarang kna pakai ayat “cuti tahunan” [penyebab: Aku kan dah kerja..huahuaa] cuti tahunan aku ade lam 6 hari lg..so aku amik 2 hari jer utk cuti raya..cukup r tu..

Aku & kakak blk kg ari sabtu pagi..MRR2 dah start jem sampaila ke tol gombak [penyebab: mane la aku tau ade kes tanah runtuh kat bkt antarabangsa masa tu..huhuh..tol gombak lak penuh ngan org kelate blk kampung gok weH…]..kijang kaki adik ni..huhuh

Rasa macam kat New Zealand jerk bile menjejak kaki kat kg..hehee…mana taknye,Tiap2 hari ujan..naik kettarr..rr lutuT, gigi,lengan sumer…sejjauuuuuuk Gilllerrrrrr….Mandi? memang xmo mandi lah 😛 …:) [penyebab: Le nink musim tengkujuh la !]

Siapa dah pernah sampai ke Mesra Mall??? AKu baru jerk singgah ahad aritu, peghhh…dah macam sopink kat KL pulak, camnih org2 kg aku xyah le sopink  jauh2…TGV , futsal,pusat bowling (coming soon)..pizza hut, body shop,Giant (biler nk bukak niih??)..blablablaa.hohohooh..sumer ade dowh..

Ari rabu aku dah sampai PUJ, arini cuti lagi sempena keputeraan Sultan Sngor…hihihi..kakak aku jer la yg kije..Aku lak g poya2 ngan adik fenny[..eh..fenny pon join sekaki le juge..] kul 10 pg dah bertolak & serbu GSC Midvalley..beli tiket Cicakman2..sambil tggu wayang strat kul 11.15, kami g foodcourt utk bersaraP..echeh,aku n fenny miang2 tekak nk try masakan Korea!! Aku order “kim-Chi Pancake” si fenny order kimchi labuchi..ekekeee..nthole dah lupe nama ape ntoh…hahah…xde lew best sangaT.. macam lempeng telur+ sayur2..yg lg 1 tu macam maggi asam pedas jewww…dpt lak secawan air ala2 tea..rasa nye??adess..bau tapak kasut bata ajew..xterhirup aku..huhuhuh

Cicakman2??? hohoh…boleh la tahan citer ni..aksi2 dah de improved tp rasa macam ade kurang r..xtau kat ner…korang tgk la sendri..hehehehe

daaaaa





K punye cerita

4 12 2008

haaa..duk diam2,meh baca kisah K:

Ketam ketip kuku kakinya. Kawan karib Ketam, Kodok, kata kepada Ketam, “Kenapa kau ketip kuku kaki kau,Ketam… kenapa?” Ketam kata,
“Ku ketip kuku kakiku kerana kuku kakiku kelurut… kakakku kata, kalau kukuku kelurut, kita kena ketiplah!”

Kodok kentut kekeliruan. Kodok kata kekalutan, “Kadang-kadang kalau kukuku kelurut, ku ketip kenapa keluar kudis?”
Ketam ketawa, “Kah..kah..kah. .kah..kih. .kih..kih. .kih.. Kuh..kuh..kuh. .kuh!! Kodok.. Kodok.. kenapa kadar kebodohan kau ketara keterlaluan? “

Kodok kata kepada Ketam, “Ketam. Kenapa kau ketawakan ku?”
Ketam kata, “Kelakar..”
“Kelakar ke kurang-ajar? ” kata Kodok. Kerana kemarahan Kodok keterlaluan, Kodok ketok kepala ketam kuat kadar kilat.

“kelekuk ! kepala Ketam kebengongan kerana kena ketukan Kodok.
Ketam kata, “Kodok.. Kodok.. kenapa kau ketok kepalaku? Kan kesakitan.” Kesian Ketam. Kerana kurang-ajar, kepalanya kena ketok.

kesitulah kesudahan keceritaannya…kih..kih..kih 😛