Wekend & depa_raYa

27 10 2008

Rumah terbuka terus meriah

Putrajaya 25 Okt. – Kemeriahan Aidilfitri terus dirasai apabila pelbagai pihak mengadakan jamuan raya dan rumah terbuka bagi meraikan rakan-rakan, sahabat handai, saudara mara dan masyarakat sempena perayaan itu. [ RUmah aku dah berlangsung pada 18hb hari tu untuk menjemput semua kwn2 kakak aku aje 😉 ]

Turut tidak ketinggalan bagi menghargai sokongan masyarakat dan penduduk Presint 11 ialah Kak Yaya merangkap kwn kakak aku yang mengadakan rumah terbuka pada malam itu.

Isi utama berita ini dipaparkan adalah mengenai kerosakan lif telah melanda pada blok rumah Kak Yaya mengakibatkan aku dan kakak terpaksa berusaha menapak tangga kejayaan. cess..ade ke patut time nak beraya pulak lif memogokan diri..ee..Menapak la budak ber-2 tu sehingga ke tingkat 7, sambil mengawaL lubang pernafasan akhirnya  selamat jua sampai ke rumah kak Yaya dan terus menyerbu air oren beliau. Tanpa segan – silu budak ber-2 melantak sehingga kekenyangan dan di akhiri errk..Alhamdulliah meminta keizinan utk pulang ke rumah sambil dibekalkan rojak buah hasil belahan kak Yaya, berjalan terkedek2 & riang menuju ke arah lif..kut2 ler lif dah okay blk…teeet..lampu masih terpadam..Budak ber-2 itu sesama memandang ke arah pintu emergency dan…melangkai longlai menuju ke tangga_kejayaan. Sesampai di ground floor, stamina budak ber-2 itu makin kurang, sib ada bekalan hidup [rojak buah] untk dinikmati dlm perjalanan pulang ke rumah.

 

Damansara 26 Okt.- Ada 2 org budak telah nekad untuk keluar dari Putrajaya dengan nawaitu mencari kedamaian dan keseronokan di hujung minggu. 2 org budak telah berjaya menghubungi 1 org budak yg hampir menetap di TTDI untuk bekerjasama di dlm misi tersebut,almaklum 2 org budak itu belum lagi bersiar2 di Damansara Utama. Pertemuan 2org budak dgn 1 org budak berjaya di lakukan di kaki 5 One Utama dan pertemuan itu menghasilkan 3 org budak. [ada butuL?]

usaha_tangga keseronokan (",)

usaha_tangga keseronokan (

Tempat pertama ,breakfast di Bali Cafe,Tesco. 

Menu1: Nasi Lemak Ayam, Air Epal Kasturi 
Menu2: Nasi Goreng Belacan Seafood, Ice Lemon Tea
Menu3: Curry Prawn Wantan, Air Kedondong+asam boi (best woo air ni)
 

Selepas kenyang budak ber-3 menuju ke The Curve sambil cuci mata seminit dua kerana misi seterusnya adlh untuk menuju ke IKANO. Best juge  window shopping kat IKANO  sebab semua brg2/perabot di hias dgn penuh kreatif & ada style. Agak reLax jln2 kat ctu sambiL try n test ler, nak beli x mampu,lain la kalo ade 3 putera raja datang pinang budak ber-3 itu..hihihi.                                                                       

Nak bantal nii...

Nak bantal nii...

sluurp!!

sluurp!!

 

Kul 2:45 ptg budak ber-3 telah sampai ke Shah Alam menuju ke Plaza Alam SentraL di atas kepinginan 1 org budak utk sopink kasut dan baju. Seronok sakan budak ber-3 membeli belah sebab semua yg diinginkan dapat..termasuk la 2 org budak yg x plan terbeli-belah juge.hohohooo..

 

q test baju

q test baju

Kul 6.30pm-budak ber-3 pergi masuk universiti. eh, dah grad nk masuk lagi? Amboi, abg_jaga uitm nih dah hampir sama servis ngan pak_jaga iium, kna tahan2 pulak kalo nak masuk universiti, siap kna tgglkan lesen/IC, isi borang dan pakai paskad. Budak ber-3 masuk uni utk adik yg masih belajar kat ctu,just amik laptop aje selpas di khabarkan laptop adik nih dah pengsan, xmau idup2. Nak kna bius r ni..

uItm

uItm

pegawai ditemui??

pegawai ditemui??

 

 

 

Putrajaya 27 Okt.- Heppi DeepaVali Malaysia!!

Pagi- berjogging/berjalan2 (setengah jam) kat area depan umah. Telah berlaku insiden yg memalukan pada 1 org budak…kehkehkeh..akan aku igt sampai bila2. =P [insiden itu terpaksa di oFF-record]

jog track

jog track

Tengahari-Masak breakfast+Lunch

Menu:
Sayur kacang buncis+cendawan_tiram+sotong kering= “Sayur goreng bun_ce_tong”
Daging cincang pakapau
Ikan jenahak masak asam pedas
Air RIbena_Epal
Jenahak namanya

Jenahak namanya

our lunch!!

our lunch!!

 

 

our dessert!!

our dessert!!

 

LiVe in Peace!!

Advertisements

Actions

Information

2 responses

27 10 2008
akimsensei

weh, kwn2 opis xjmpt ke? kecik ati den. btw, maruku deeparaya jgn lupa bawak mai opis lak tau.. haha..

27 10 2008
imapeace

hohoho..bukan setakat kwn2 opis, kawan2 merangkap seblah opis,dan kwn2 uni pon xajk juge..igt nk ajak/wat skali gak,tp cam ramai yg xdpt dtg, so terkanseL Le…ngehngeh..next raYa r 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: