Konvokesyen-24 UIAM in memory..

3 09 2008

Tanggal 24 ..bulan 8 2008..merdeka..lalalaaa…[sambungla sendri..] Hmm..rasa2 leh x aku igt tarikh aku konVo tuh ek? Harap2 memori lam otak aku nih muat lg tuk simpan tarikh tu..huu..dah lama x defrag agaknye..Alang2 dah bulan puasa nih mehla ramai2 kite men defragment kn memory/debug error2 yg leh merosakn diri sendri…Hikhikhik…Selamat berpuasa sumeer!!

Aku nak amik kesempatan tuk ucapkan ribuan terima kasih pada family aku yg sudi dtg majlis konVo aku aritu. Thanks to ayah, abelong,k.ipar,k.nor ,akem n aiman[adik2 k.ipar aku].[ Damia maner?]

Family aku sampai Jumaat mlm dan sempat gakle aku bwk dorang g pusing2 kat putrajaya/cyberjaya/serdang 1 hari. Berikutnye Hari ahad, pagi2 lagi kami trus serbu ke umah mak cik kepada k.ipar aku kat kuarters gomen Jln Duta tuk makan nasi dagang. Hehee..terubat gak le windu mknan kampung aku. Afni yg sempat numpang aku pagi tu pon dapatle merasa nasi tersebut..Seddap katenye..[masa mkn malu2 kucin..segan nk tambah :P] 

Perasaan pada hari tu blur/plain/gembira pown ada…Tapi bila dah start masuk dewan baru rasa terharu campur bangga. [Owwh..inilah yg kwn2 aku rasa masa grad dulu ye…] Rasa xsangka lak aku leh tamat pengajian kat universiti…Alhamdulillah!! [ Kalo nk diingatkan masa mula2 aku dpt twran UIA…rasanya dekat seminggu aku tunggang motor ngan sahabat kampung aku tawaf 1 Kerteh tu sbb aku keliru sama ada nk amik UIA atau poly..Maklum le zaman aku sekolah mane de pernah dengar UIA. Aku pilih UIA pon sbb kakak aku yg suruh letak lam borang UPU tu…hihii]

Terima kasih x terhingga untuk family aku, kwn2 sekolah/universiti dan cikgu2. Semoga Allah membalas segala jasa2 kalian semua.  Thanks to kwn2 yg sudi dtg masa aku konvo..sian korang xdpt posing lama2..maklumla dah petang sgt + ujan lak tu…Thanks to ana,noni, reha,ifah, wanz dan yus di atas hadiah konvo tu ye..psst..Agak2nye hadiah tuh membesar x?(“,)

Abes jer konvo ahad tu..Aku,afni n hudaSmile g pulangkan robe . Malas dah nak posing2 amik gamba kat UIA sbb kwn2 yg laen x join lak. Dah selesai sumer hal konVo, kami pon singgah KICT jap jumpa Dr.Mohiudin tuk ucapkan ‘jasamu dikenang’.  ~~~~~ rasa bangga+terharu jerk bila pandang wajah beliau. Seronotnye beliau tgk kami datang..Dr.Moh pesan “dont ever forget me” dia paling x suka siapa yg lupakan dia…siap pesan lagi nnt jemput dia kalo nak kawen..hohoho…Arituh masa kenduwi kawen Wan Z, Dr.Moh ada dtg…huhu..naper kita xjumpa ye?

Balik je umah ..untuk menghilangkan segala penat berkonVo kami layan nih:

 

abes daah…lalaaalaaaa..

Advertisements

Actions

Information

7 responses

3 09 2008
ifah

ketam tu nampak besh..nak jugakkkkkk…nak yg imah masak..nak jugak..tak kire..
~sambil merajuk hentak2 kaki…:p

4 09 2008
imapeace

ifah–> Hihihi..uuu best ketam tuh kami masak…yumm..kalo ifah nk makan boley aje..g beli ketam dulu kat p.tani jumaat nih yer (“,)

4 09 2008
anep

weh ketam..beshnye…ko pandai msk ke “aman ema”??ko tau masak gulai tapak tangan kiri beruang koala x?pasang pakai bugis keturunan ketujuh nye style…

4 09 2008
anep

silap2…”aman ima”

4 09 2008
imapeace

erk…anep, ko nak makan ker gulai beruang??nanti aku pas kat kungfu panda..syaratnye ko kna sembelih beruang koala tuh pada mlm ke-7 tahun naga mengikut calendar cina dgn menggunakan pisau cap Kiwi..k…(“,) aman!!!

4 09 2008
nhusna84

ermm..bunga tu kalo disiram pd setiap mlm jumaat minggu ke-2 setiap bulan, InsyaAllah ia akn trus membesar n membesar..
slmt mencuba..daaaa

4 09 2008
imapeace

waahh…ade magis ghupenye adiah korang ek…mggu depan nye jumaat dah leh start niih..hmm..nk kena impom kat huda n fenny skali nih..mengikut nujum pak naga..bunga tu kna siram kat depan umah noni kat SK secara berjemaah..kalo siram kat laen warranty dikira broken lah…aman!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: