Ku Tak Suka Lagu Ini

19 09 2008

Waaduh..udah pernah dengar lagu ini?Apa bestnya ya?Aku suka dengar lagu ku tak suka lagu ini..Hoh,mau penin cikgu BM nk memahami nih.

Lagu ini salah satu dari Album Yovie & Nuno. Sedikit aneh memang lagunya, kembali ke jaman 80 an. Mungkin memang disengaja, karena ada satu misi yang diangkat dari lagu ini. Entahlah mungkin untuk kritik musik indonesia jangan sampai mundur lagi musiknya. “~nakula03~

layan jer la…kalo xpaham lagu ni..gali dan gali lagi…psst..aku pon xpaham (“,)hmmm….apekah…nk motivate kan sesuatu pon ade pelbagai cara…salah satunya guna cara halus (kias2/kasi mkn dalam) bukan secara kasar (hentam2/tuduh2/direct2the point)..

hahahaa..just wanna share the song only…tiada kaitan ngan sape2 ek…

mp3 format kat cni: lanun1

Advertisements




Ayat Baru Japang

12 09 2008
Kalau yang sedang boring-boring tu tak tau nak buat apa, dalam kepala otak asyik fikir POLITIK, REFORMASI dan lapar dahaga sahaja, apa kata kita berhibur sikit dengan lawak nama jepun ni.

01. Yang pemarah – KEiJI CACIMAKI
02. Yang suka berjimat – SAYORI
03. Yang bisu – KIETA TADASORA
04. Yang suka makan nasi – NANACHi KASIBANYA
05. Yang suka layan blues – APO NADIKATO
06. Yang suka belajar – ASHIKO ULANGKAJI
07. Yang kerap bikin kacau – WAKASI HURUHARASUKAMURA
08. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI
09. Yang suka sangat tidur – ICHIBAN TIDOMATI
10. Yang suka mengintai – HINTAI AKOSUKA
11. Yang tua – TARAGIGI PADANMUKA
12. Yang kena tinggal bini – SUSAHATI BINILARI
13. Yang suka merempit – SAJA CARIMATI
14. Yang Lembab – AYUMI SIPUTBABI
15. Yang suka BERSUMPAH – SAIIFOO BAUKARI

huhuh…yg last tuh x masuk campur…

 

paste from my Yahoo! inbox..hihih..dah malas r nk poward emel kat korangs 😛





Corat-Coret

8 09 2008

Huyuuu…Arini xde kije sgt…Call pown xbyk masuk..sempat le ber chit-chat sikit..tetibe jerk aku nak tergelak bl chat ngan fenny pg td..Merapu tol….Nah amik aku tampal kat blog nih…(“,)

me:……..blaa…bla….

afni: ..bla..bla..blur..

me:……..blaa…bla….blaah [pastuh ada call in…aku layan la call..tggl gmail tuh tuk 20 minit]

afninst84:…bla..bla..bla gmail sensorang…tetiba….

afninst84: ellloooo?????

me: sabber ituh separa dr iman ya bbuk
 bbuukk
 afninst84: ha??
 afninst84: ellloooo?????
me: iya..saya on the line td buk
wadduh
kotnya sabarrr
sabber ituh separa dr iman ya bbuk
bbuukk
 afninst84: aku salah gmail ker nih?
 me: nggak bbuk..betul..
 afninst84: mana plak dtg nyer makcik indon nih?
 me: wadduh line dtg lagi
 afninst84: imaaaaa….
  makcik cleaner main gmail imahhhhhh
  IMAHHHHH……
 where are you?
  imah…..
  elllo…
  ellloooo….
 me: haaa?
  ape afni?
 afninst84: imahh..
  afninst84: td ada org indon mana tah main g mail imah

me: ooowhh…patutla

 me: makcik tuh wat2 moncong jerk bl imah lalu kat dia td
 afninst84: ha…tu lah
 me: hhmm..jap agi imah g babap makcik tuh
 afninst84: tinggal lg pc
  len kali lock pc
  kan dah kene
 me: yolahh..ptg ni imah beli padlock
 afninst84: ha..beli..beli…
 ima semua beli
  byk duit lah kata kan
  😛
 me: hahahahaaah….
kasian sama imah ya
  saya kemballi
 afninst84: aik???
  ish..imah nih
 me: hihihihi..udah saya kunci imah tuuh
 afninst84: mana plak dia pegi nih
 me: hikhik…bukkk
 afninst84: erk???
 me: buk..sabber yaa
 afninst84: erk…
 me: kalo sabber..ade kabarokatan bbuk
 afninst84: bile pulak aku beranak kan kau
 me: waadduhh..saya permisi dullu..
  bos udah panggil
 afninst84: tetiba jer pnggil aku ibu
 me: bye…
 afninst84: ish…
 me: psst..afni
 afninst84: pe?
 me: hnnss..hnsss
 afninst84: kamu g mana?
 me: aaa?
  miinah indon mana lak nih?
aafniiiiiiii
  r u there??
  pssst
 afninst84: yup
  i’m here
  cofius aku
 me: afni ke nih?
 afninst84: yolah
 me: hahahaha
  padan muke

hihihih…ya uddah tamat kisahnye…Slamat berbuke puaser…Selmat beramal…

permisi yaaa!!!..hahahah tuuih…





Nasib Orang Bujang

5 09 2008

enjoy it..

      Bila nak kawin???
      Di sini orang bertanya
      Di sana orang menyoal
      Tak kira teman mahu kenalan
      Asyik-asyik itu je yang jadi bualan
      Begitulah nasib orang bujang
      Tak kira lelaki mahupun perempuan
      
      Bila nak kawin???
      Keluarga pun dah mula risau
      Si teruna, emak bimbang jadi bujang terlajak
      Si dara, ayah takut bergelar andalusia
 
      Bila nak kawin???
      Jiran turut sama menumpang tanya
      Bila dijawab jodoh belum ada
      Kata mereka, kita kenalah usaha
      Mandi bunga salah satu caranya
      Tak pun mandi ais boleh dicuba 
 
      Bila nak kawin???
      Aduuuhh...aku disoal lagi
      Kawin??? Nak kawin dengan sapa?
      Calon pun takde.
      Hah!!! Awak tu memilih sangat agaknya
      Ewah-ewah sedap sungguh mulut berkata (aku ambil tunang @ suami
      kau,baru padan muka)
 
      Bila nak kawin???
      Akan ku kawin jam-jam ni juga ( haa...haa...haa)
      Andai memilih suami semudah bershopping di pasar malam
      Atau semudah membeli VCD cetak rompak
      Atau sesenang memakan twisties..(yummyyyyy)
 
      Bila nak kawin???
      Aaahhh....sungguh aku bosan
      Banyak yang lain boleh jadi persoalan
      Kenapa asyik itu yang dihadapkan
      Apa kita nak heran
      Lambat cepatnya jodoh, Allah yang tentukan.
 
      Bila nak kawin???
      Pada yang masih bujang
      Biarkanlah mereka terus bertanya
      Usah ditunggu letih mulut mereka (Takkan letihnya sampai bebila..)
      Kalau ada jodoh, Insya-Allah takkan ke mana.
 
      Bila nak kawin???
      Pada yang asyik menanya
      Usah dirisaukan jodoh orang
      Jaga masjid sendiri agar tidak goyang
      Lain orang lain rezekinya
      Syukurlah dengan apa yang kita ada.

 

MORAL OF THE STORY : DONT ASK! Doakan aje org bujang cepat kaween (“,)
~paste from mail Inbox





Konvokesyen-24 UIAM in memory..

3 09 2008

Tanggal 24 ..bulan 8 2008..merdeka..lalalaaa…[sambungla sendri..] Hmm..rasa2 leh x aku igt tarikh aku konVo tuh ek? Harap2 memori lam otak aku nih muat lg tuk simpan tarikh tu..huu..dah lama x defrag agaknye..Alang2 dah bulan puasa nih mehla ramai2 kite men defragment kn memory/debug error2 yg leh merosakn diri sendri…Hikhikhik…Selamat berpuasa sumeer!!

Aku nak amik kesempatan tuk ucapkan ribuan terima kasih pada family aku yg sudi dtg majlis konVo aku aritu. Thanks to ayah, abelong,k.ipar,k.nor ,akem n aiman[adik2 k.ipar aku].[ Damia maner?]

Family aku sampai Jumaat mlm dan sempat gakle aku bwk dorang g pusing2 kat putrajaya/cyberjaya/serdang 1 hari. Berikutnye Hari ahad, pagi2 lagi kami trus serbu ke umah mak cik kepada k.ipar aku kat kuarters gomen Jln Duta tuk makan nasi dagang. Hehee..terubat gak le windu mknan kampung aku. Afni yg sempat numpang aku pagi tu pon dapatle merasa nasi tersebut..Seddap katenye..[masa mkn malu2 kucin..segan nk tambah :P] 

Perasaan pada hari tu blur/plain/gembira pown ada…Tapi bila dah start masuk dewan baru rasa terharu campur bangga. [Owwh..inilah yg kwn2 aku rasa masa grad dulu ye…] Rasa xsangka lak aku leh tamat pengajian kat universiti…Alhamdulillah!! [ Kalo nk diingatkan masa mula2 aku dpt twran UIA…rasanya dekat seminggu aku tunggang motor ngan sahabat kampung aku tawaf 1 Kerteh tu sbb aku keliru sama ada nk amik UIA atau poly..Maklum le zaman aku sekolah mane de pernah dengar UIA. Aku pilih UIA pon sbb kakak aku yg suruh letak lam borang UPU tu…hihii]

Terima kasih x terhingga untuk family aku, kwn2 sekolah/universiti dan cikgu2. Semoga Allah membalas segala jasa2 kalian semua.  Thanks to kwn2 yg sudi dtg masa aku konvo..sian korang xdpt posing lama2..maklumla dah petang sgt + ujan lak tu…Thanks to ana,noni, reha,ifah, wanz dan yus di atas hadiah konvo tu ye..psst..Agak2nye hadiah tuh membesar x?(“,)

Abes jer konvo ahad tu..Aku,afni n hudaSmile g pulangkan robe . Malas dah nak posing2 amik gamba kat UIA sbb kwn2 yg laen x join lak. Dah selesai sumer hal konVo, kami pon singgah KICT jap jumpa Dr.Mohiudin tuk ucapkan ‘jasamu dikenang’.  ~~~~~ rasa bangga+terharu jerk bila pandang wajah beliau. Seronotnye beliau tgk kami datang..Dr.Moh pesan “dont ever forget me” dia paling x suka siapa yg lupakan dia…siap pesan lagi nnt jemput dia kalo nak kawen..hohoho…Arituh masa kenduwi kawen Wan Z, Dr.Moh ada dtg…huhu..naper kita xjumpa ye?

Balik je umah ..untuk menghilangkan segala penat berkonVo kami layan nih:

 

abes daah…lalaaalaaaa..