August’08-Wekend Activity

18 08 2008

August nye aktivi sungguh padat. Letih maaa…Hnsss..Hnsss…[kaWal pernafasaaan..] Awalan Ogos aku banyak mkn buah!!..Bestnye dpt kwn2 ada dusun nih.. Dptlah malantak durian/hambutan/manggis eee..best nyee9X..Rasa nk mkn lagi la..Ahahks…Wekend seterusnye attend kenduwi kawen kwn2. Tahniah untuk Wan Z & Faheem.Semoga bahgia hgg ahkhir hayat. Santeklah wanZ masa make-up tuk kenduri seblah faheem tu..FYI, aku,fenny,ifah, yus n norli temankan wan bermake-up kt UKM aritu..Ahaks terpegun kami tgk ahkak tuh tacap2 muka wan. At least dpt gak la sesikit tips camner nk tepek2 muka kasi cun skket :P.

Masuk wekend mggu ke-3 lak yg br jer berlalu smalam poon letiih gak..hnnnss..hnsss…Ari sabtu aku n

fenny g UIA amik robe..Kami start jln dr putrajaya lam kul 8.05a.m…Punyer la fenny excited nk g amik robe nye suruh le aku mkn cecepat sampai tercekik aku mkn bihun goreng k.nor msk. Dahla sedap, xdpt nk menikmati…hukhukhuk..Lam kul 9 a.m kami pon sampai la kat traffic light UIA…mak aaihh tetiba jem pulak..Nih br nk amik jubah..lom konvo lagi..Start amik jubah kul 9.30 a.m tp sumer parking kat CAC dah penuh giler…terpaksa la parking kat KAED. Masuk jer CAC..MasyaAllah, dh ramai dh org g amik robe..xpe..kami g bratur..ICT kan skiit aje student yg grad. Kat ctu sempat la jumpe Sukinah, Shahida, Rapi, Emy,dak2 econs: asma’,dja, hanis hok sedak2,aishah..Huhuh..dorang lg laju dr kami ghupenye..Aiseh..Aku amik robe size kecik skali XS..fenny n rapi pon sama XS gak..Santek aje robe baru nih..Aku igtkn warna dia pucat skit cam lam newspaper tu…Cun jer aku test pakai..hhahaaa…:P xkesah la konVo kali nih kna pakai topi…aslkn jgn pakai tudung saji udaah…hikhikhik..Lps dh amik robe tuh kami pon sggah jap bilik junior, My. Ghupenye dia tukar bilik kat Blok C 3.2…Ces, tu blik aku/pah/fenny masa kami study dulu..hihihi..sib baek xdpt level 4…Blik kat lvel 4 tu kami ada conteng2 tilam compartment D..ppsstt…pecah rahsia..[pah byk conteng..ekekeee] peAce!! Lepak2 jap sambil bergosip2 n layan wireless My yg dah FREEE!! Ces, masa aku study dulu kan main g kedai beli prepaid wireless..skang My ckp “xde beli papepon kak..boley jer access trus”…aaaaaa..tensen..

Kolej Halimah yg seperti biasa...Kafe dah tukar tauke laen.

Lagi 1 tensen [jeles]…Pas jumpe junior, kami g lepak kt Kyros lunch ngan Hudarahmani. Bestnye minum air Toamato Booster..pasnih nk order lagik..[promote lak :)]..Kes jeles nye, Hudarhmani kate…kate…aaah…xsasnggup aku nk taip nih…iiishh..jeles yg amat! Masa dia g try test  robe tuh ada akak2 Master nk tangkap gambo dia..itu xpe lagi kejelesannye..Selepas tu tetiba dtg PR/press suh uda pakai jubah konVo tu santek2 sbb nanti dorang nk masukn gamba lam newspaper tuk konvo UIA mggu depan…aaaaa..jelesnye dgr uda bg tau..Kate Uda lagi, siap baling2 topi ramai2, baring2 kat dpn rumput CAC tu…ala2 dh KonVo…eeee..Knaper time kami g amik robe xde pong PR cuit2 kami…:P  Minggu depan ICT konvo 24hb petang..Dijemput kwn2 dtg untuk memeriahkan majlis ye..Xbest nye petang..Camner nk solat nanti nih? Zohor kul 1.25…Start kul 2ptg…Alaaa…xsempat la nak tacap2 ala2 wan Z kawen nii… 😛 Tinggal lagi 5 hari nk konVo. Baju/kasut/jubah/tudung dah ready. Aku dah apply cuti Senin n Selasa nk settlekan sumer hal yg berkaitan lepas konVo tu nnt. Hope sumernyer berjalan ngan lancar. Dah la xde rehersal..Video yg kat web uia/konvo pon lom tgk lagi.

Credit to UIA~Kenangan terindah (“,)

Time blk putrajaya jem la pulak..

Time blk putrajaya jem la pulak..

Advertisements

Actions

Information

5 responses

18 08 2008
Aizat

Robe still proceed ngan yang baru tu ke? Aiseh. Tak bestnya. Nyway convocation best la. Dan sangat penat. Hehe 😀 Congrats ya~

18 08 2008
@nabest

Emah mengong…Hishhhh…semput haku bace blog ko.. hohoohoh… wes, nnti kitorg g kome konvo eh..tp kena r banje.. Eh..pehal lak korg yg banje?? kompius…. hehehe

18 08 2008
imapeace

Aizat: Ha’ah sumer dpt robe baru…Nih gara2 dak2 grad yg lepas2 r nih..bau hapak teramat…Terpaksa la tukar yg baru …Heheheee..peAce!! Majlis kawen kome lagi penaat tu..hakhakhak..

Ana: Hihihi…Aku pong semput menaipnye…Errkk…sape banjer saper nih??Hnnsss..hnsss…saWan…

19 08 2008
ifah

Blok C 3.2 and D4.2…hahhhhaaaa…nasib ar sape yg dapat.
warna-warni bilik tu. kan..kan…kan

Congrats ye konvo..
nnt org check paper, kot2 ada gmba imah :p

19 08 2008
imapeace

ahahaa…ifah memang suke nyonteng…jage2 la sapa yg dpt housemate cam ifah ni..dia wat secara senyaP tuuh..d-,-b
Xyah la check paper…gamba udarahmani jer ade..xyah susah2 beli eek.. 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: