Cuti sekolah

28 08 2008

Uik,naper bkn title pasal aku konVo ek?ekekeee…pasalnyer malas lg nk citer sbb sumer jln crita konvo di tangguh dulu …Layanla blog kwn2 yg laen dulu ek….just wanna to share with u time cuti sk00l arituh 2orangs sepupu aku ade dtg Putrajaya,mkn/minum hangin yg xhengat. Esok start cuti sk00l trus terpacak kat umah kami…hohohoho..

bwk g MAHA…pe ade? Hihi..kesian kat dorang aku tersilap bwk dorang g jln2 kt pameran pertanian..Mau borink sampai mabuk..Dahla x naik tramp(ala2 train zoo negara)..isk2..sadis8x..

eh ni ikan yg noni suke mkn…Ade beran ker nk masak 3 rasa? šŸ˜›

Parking ikut pintu 1 UPM, panas yg amat..pastuh ada trak bwk kami sampai naik atas ke kwsn pameran..best3..

sempatle rembat buah mangis n naga skit..Patuh perut dah lapa…

singgah la JJ Balakong ka JJ SK yaa?lupa daa..Yg igt kami soru pijja..nyuumm..(“,)

tu la aktivity wekend ms cuti skool arituh..weekdays lak sepupu2 aku nih g lepak kt opis akak aku lak..nyibuk toL..Sempatla dorang g tgk bunga api n sopink2 kt Bangi n JJ..aku mlas r nk bwk dorang g jln2 kt KL…lengoh kaki ja..Dorang balik ari jumaat mlm…then berganti lak ngan familY aku dtg Putrajaya mlm tu sbb aku nk konvo ahadnye (24/08/08)…hoho..Damia xdtg..demam lak…kna tggl ngan makcik dia kt kg…aaaaaaa…kempunan aku nk jumpa dia..sob..sob…

the enD.





August’08-Wekend Activity

18 08 2008

August nye aktivi sungguh padat. Letih maaa…Hnsss..Hnsss…[kaWal pernafasaaan..] Awalan Ogos aku banyak mkn buah!!..Bestnye dpt kwn2 ada dusun nih..Ā Dptlah malantak durian/hambutan/manggis eee..best nyee9X..Rasa nk mkn lagi la..Ahahks…Wekend seterusnye attend kenduwi kawen kwn2.Ā Tahniah untuk Wan Z & Faheem.Semoga bahgia hgg ahkhir hayat. Santeklah wanZ masa make-up tuk kenduri seblah faheem tu..FYI, aku,fenny,ifah, yus n norli temankan wan bermake-up kt UKM aritu..Ahaks terpegun kami tgk ahkak tuh tacap2 muka wan. At least dpt gak la sesikit tips camner nk tepek2 muka kasi cun skket :P.

Masuk wekend mggu ke-3 lakĀ yg br jer berlalu smalam poonĀ letiih gak..hnnnss..hnsss…Ari sabtu aku n

fenny gĀ UIA amik robe..Kami start jln dr putrajaya lam kul 8.05a.m…Punyer la fenny excited nk g amik robe nye suruh le aku mkn cecepat sampai tercekik aku mkn bihun goreng k.nor msk. Dahla sedap, xdpt nk menikmati…hukhukhuk..Lam kul 9 a.m kami pon sampai la kat traffic light UIA…mak aaihh tetiba jem pulak..Nih br nk amik jubah..lom konvo lagi..Start amik jubah kul 9.30 a.m tp sumer parking kat CAC dah penuh giler…terpaksa la parking kat KAED. Masuk jer CAC..MasyaAllah, dh ramai dh org g amik robe..xpe..kami g bratur..ICT kan skiit aje student yg grad. Kat ctu sempat la jumpe Sukinah, Shahida, Rapi, Emy,dak2 econs: asma’,dja, hanis hok sedak2,aishah..Huhuh..dorang lg laju dr kami ghupenye..Aiseh..Aku amik robe size kecik skali XS..fenny n rapi pon sama XS gak..Santek aje robe baru nih..Aku igtkn warna dia pucat skit cam lam newspaper tu…Cun jer aku test pakai..hhahaaa…:P xkesah la konVo kali nih kna pakai topi…aslkn jgn pakai tudung saji udaah…hikhikhik..Lps dh amik robe tuh kami pon sggah jap bilik junior, My. Ghupenye dia tukar bilik kat Blok C 3.2…Ces, tu blik aku/pah/fenny masa kami study dulu..hihihi..sib baek xdpt level 4…Blik kat lvel 4 tu kami ada conteng2 tilam compartment D..ppsstt…pecah rahsia..[pah byk conteng..ekekeee] peAce!! Lepak2 jap sambil bergosip2 n layan wireless My yg dah FREEE!! Ces, masa aku study dulu kan main g kedai beli prepaid wireless..skang My ckp “xde beli papepon kak..boley jer access trus”…aaaaaa..tensen..

Kolej Halimah yg seperti biasa...Kafe dah tukar tauke laen.

Lagi 1 tensen [jeles]…Pas jumpe junior, kami g lepak kt Kyros lunch ngan Hudarahmani. Bestnye minum air Toamato Booster..pasnih nk order lagik..[promote lak :)]..Kes jeles nye, Hudarhmani kate…kate…aaah…xsasnggup aku nk taip nih…iiishh..jeles yg amat! Masa dia g try testĀ  robe tuh ada akak2 Master nk tangkap gambo dia..itu xpe lagi kejelesannye..Selepas tu tetiba dtg PR/press suh uda pakai jubah konVo tu santek2 sbb nanti dorang nk masukn gamba lam newspaper tuk konvo UIA mggu depan…aaaaa..jelesnye dgr uda bg tau..Kate Uda lagi, siap baling2 topi ramai2, baring2 kat dpn rumput CAC tu…ala2 dh KonVo…eeee..Knaper time kami g amik robe xde pong PR cuit2 kami…:PĀ  Minggu depan ICT konvo 24hb petang..Dijemput kwn2 dtg untuk memeriahkan majlis ye..Xbest nye petang..Camner nk solat nanti nih? Zohor kul 1.25…Start kul 2ptg…Alaaa…xsempat la nak tacap2 ala2 wan Z kawen nii… šŸ˜› Tinggal lagi 5 hari nk konVo. Baju/kasut/jubah/tudung dah ready. Aku dah apply cuti Senin n Selasa nk settlekan sumer hal yg berkaitan lepas konVo tu nnt. Hope sumernyer berjalan ngan lancar. Dah la xde rehersal..Video yg kat web uia/konvo pon lom tgk lagi.

Credit to UIA~Kenangan terindah (“,)

Time blk putrajaya jem la pulak..

Time blk putrajaya jem la pulak..